fredag 28 november 2008

En fågelsaga och fågelholk, ÄNTLIGEN!

Ni anar inte hur glad jag är att äntligen få kunna berätta om dom nya printen, Fågelsaga och Fågelholk. Som ni säkert redan vet är jag väldigt förtjust i fåglar, kanske beror det på ett antal underlater i familjen i yngre år? Vad vet jag, men fåglar är ju underbara!

En saga om en ensam fågel som hittar sin vän, och ett print där du väljer vilken text du vill ha i den lilla skylten som hänger på fågelholken. Jag valde "Här bor Vincent", men det kan ju lika gärna stå familjens efternamn eller nått annat!

Efter en massa tekniskt strul så löste det sig igår, så snart ska dom upp i butiken också! Vet att många frågat efter dom, så jag är glad att allt löste sig innan jul. Ska försöka fota lite bättre bilder på dom, eftersom Vincents rum är så litet var det jättesvårt att hitta nån vinkel för att få hyfsade bilder. Ja vi får se om jag lyckas bättre senare idag! Så länge får ni hålla till godo med dessa!



onsdag 26 november 2008

Snart lite nytt i butiken!

Jag hoppas på att under kvällen kunna lägga ut dom här små tomtenissarna! Jag har i lera skulpterat fram dessa Nissar med dom gamla tidens tomtar som inspiration. Dom är gjutna i gips och har fått en gammeldax patina på sig. Det blir en väldigt begränsad upplaga. Eftersom dom visade sig vara väldigt svåra att gjuta, och att vi ska hinna få ut dom till er innan jul!



Presentkort är också på gång, dom kommer delvis vara handgjorda och kan ges i julklapp åt nån som tex själv vill välja text på sitt &-tecken, stjärna eller print! Så lätt är det att fixa en bra julklapp! Mer info och bilder om det kommer snart!

lördag 22 november 2008

Delar av Storebrors rum...

Ja, här kommer de utlovade bilderna på Storebrors rum! Vi har vita väggar i hela vårt hus och då kände jag mig modig att måla en fondvägg i mörkbrunt! Sen livade jag upp det med turkosa moln som jag målade direkt på väggen. (hade tänkt äpplen från början men övergav den tanken, det hade blivit för rörigt!) Dom fyrkantiga hyllorna köpte jag på Jysk innan vi ens flyttade in i huset, och nu äntligen har dom hittat sin plats. En hylla sitter där nere där Storebror sover, så han kan ställa favoritleksakerna där, en bok eller nått annat. Den gamla skolbänken är från skolan där min farmor gick som liten, och den har vandrat runt bland olika familjer i vår släkt. Jag lekte själv med den som barn hos min farmor och farfar, så den känns sådär härligt speciell! Älskar sånna möbler, som har en historia!

Sängen är från ikea och den har jag målat vit och sytt draperier och vimplar till. Så mysigt att läsa godnattsagan där inne! När man blir lite större kan man sova där uppe och ha myshörna där under, praktiskt med möbler man kan förändra vid behov!

En liten samling flygplan, det första har jag målat och skrivit Vincent med gnuggbokstäver. Det sista har jag virkat, tyvärr tycker nog jag mer om det än ägaren... Så kan det gå! Tavlorna är färdig uppspända kanvasramar som jag klätt med scrapbooking papper.

Många korgar med träetiketter är bra förvaring till leksaker, lättstädat också!

fredag 21 november 2008

Före och efter

Ja inläggen duggar inte tätt precis! Men som vanligt har jag haft många järn i elden, här kommer några saker som jag pysslat med på sista tiden. Har inte visat så mycket bilder på barnrummen, imorgon kommer ett inlägg på storebrors rum!

Annars går dagarna otäckt fort, jag myser och leker med barnen på dagarna och när dom gått och lagt sig, så jobbar jag! Mycket att göra, men det är ett tacksamt problem! Jag är otroligt glad för all fin respons jag fått från er kunder!!! -Tack!
Barnens rum är pyttesmå, och Lillasysters rum är minst och ganska svårmöblerat. Så när vi snubblade över den här möbeln, visste jag direkt att den skulle passa i hennes rum. Den är ganska smal och rymmer massa leksaker. Och i skåpet förvarar vi nu hennes saker som hon ännu inte får leka med, perfekt att kunna låsa!

Självaste prinsessan i hennes säng! En mindre ommöblering krävdes för att få möblerna att passa in. Ser ni dockskåpet som skymtar fram bakom sängen? Jag bloggade om det i somras. (Det har bara blivit lite lättrenoverat med ny färg på utsidan, orkar inte ta mig an det projektet än!)

Innan förvandlingen! Ingen vacker syn... (tyvärr dålig bild, men jag tror ni förstår!)
Såg ni dom små trälådorna i möbeln? Jag köpte dessa på Ikea, Bjurön för 59:-, sen fick dom vit färg och fint papper på insidan. På framsidan stämplade jag med stämpel som jag emblosserade. Båda kommer att vaxas så dom håller ordentlig för lek!


Trevlig helg!!!

torsdag 13 november 2008

Goda saker...

Picknick korgen var packad och båda barnen påpälsade, då börjar regnet ösa ner... Och jag menar ÖSA! -Ja då bakade vi istället, och fikade inne! Efter att ha nosat omkring på bloggen vardagsrummet och läst om dessa goda skorpor, så blev det baka av! Fast jag bakade dom på dinkelmjöl istället, lite nyttigare så! Helt underbart goda, ni måste prova!


söndag 9 november 2008

Inbjudan!

Till alla er kreativa där ute, skynda er och vara med! Det ska jag! Kolla in hos juniform och läs mer!

fredag 7 november 2008

Tv-möbel makeover och efterlysning!

En liten efterlysning, mina Älsklings latteglas har jag bara tre utav kvar. Hade nog 6 st från början, men dom har gått sönder. Så har du några och vill sälja dom till mig så maila mig gärna. Dom är köpta på Indiska för säkert 6 år sen. -Ja vet en chansning, men jag provar!


Sen ett litet tips för er som inte gillar att se era dammiga sladdar, dvd-apparater och annat fult. Spänn en vajer och sy ett enkelt skynke! Min syddes av en gammal gardin som jag hade här hemma. Tv-möbeln är från Ikea. Jag gillar tanken av att ta tillvara på det som redan finns här hemma. Överlag tycker jag tv-möbler är riktigt tråkiga och fula möbler, så i min tanke gäller det att försöka dölja och få den att smälta in. Det blev riktigt bra och man kan fortfarande byta kanal genom tyget. Sen ser det inte lika frestande ut för en liten Lillasyster som stökar runt här hemma efter nya saker att undersöka!