lördag 28 februari 2009

1-års present

Söta kompisen Max har fyllt 1 år och hans mamma ville gärna att han skulle få vimplar. Så jag sydde så klart för glatta livet! En galge med fickor improviserade jag ihop med tygbitar som blev över efter vimplarna. Jag ritade bara av galgens form och sydde som ett överdrag till den. Fickor och öljett sydde jag på sen. Banden och siffrorna limmade jag på med textillim. Ska nog sy några sånna till mina barn också. Fler tips på vad du kan göra med gamla galgar kommer snart!




måndag 23 februari 2009

Tillökning....

av några mjuka kompisar! Här hemma har vi hellre något pysselprojekt på gång än att titta på tv om kvällarna. Såklart vi tittar på tv också, men inte så mycket. Prova så ska ni se vad mycket tid till annat det finns! Jag och Storebror har sytt möss tillsammans. Han hjälper till att dra i reglaget då symaskinen ska backa och stoppar i stoppningen, så gör jag resten.


Ugglan sydde jag en eftermiddag då jag var själv hemma, som en liten överaskning. Synd bara att storebror tyckte den var lite otäck och inte fick sitta i hans säng...

söndag 8 februari 2009

Ett nytt liv åt en gammal fåtölj...

I somras fick jag ett brev, från min farmor. En gammal Dux fåtölj som stått länge på deras vind ville visst flytta hem till mig. Hon skickade med ett foto när den var nyköpt, min pappa sitter i den tillsammans med nallen. Nu har den fått nytt liv, vit färg på benen och nytt härligt tyg. Bilderna ger inte tyget rättvisa alls, men ni får fantisera om hur härligt prassligt och flockat det är! En av mina bästa vänner jobbar på Panduro Hobby, (-Ja, jag hälsar på där ganska ofta!) och hon hade sett ett "Lotta-tyg", fast nu valde jag en variant med mer färg än vad jag kanske annars brukar göra (Finns i fler färger). Men det bryter av fint mot allt det vita vi har i sovrummet. Passade på att göra stora kuddar till sängen också. Känner mig nöjd, vad jag älskar att ta hand om gamla möbler och låta dom få leva lite längre!